We Beschikken Over De Benodigde Technologie Voor Elektrisch Systeem

We hebben de technologische middelen om netwerkactiviteiten volledig te automatiseren via connectiviteit en we kunnen bronnen beheren met meer flexibiliteit en mobiliteit dan ooit tevoren. Dit slimmere, meer gedecentraliseerde elektrische systeem heeft de potentie om de algehele efficiëntie, veerkracht, veiligheid en ecologische duurzaamheid te verhogen – en dat alles terwijl nieuwe kansen voor diensten en bedrijven worden geopend.

Technologieën Kunnen Stroomdistributienetwerken Sterk Verbeteren

Zowel consumenten als bedrijven kunnen profiteren van deze innovatie. Met grid edge-technologieën kunnen stroomdistributienetwerken worden uitgerust om zelfherstel mogelijk te maken. Zo zijn bij ENEL meer dan 110.000 secundaire substations uitgerust met deze technologie die foutisolatie uitvoert op een volledig automatische en gedecentraliseerde manier. Als een ander voorbeeld ontwikkelden het Nederlandse nutsbedrijf Stedin en Schneider het eerste gedecentraliseerde zelfherstellende ondergrondse energiedistributienetwerk in Europa. Kijk hoe het tweederde van zijn klanten binnen een minuut na een stroomstoring opnieuw kan verbinden.

De Economische Waarde Van Grid Edge-Technologieën

Keuze en gemak zijn indrukwekkende voordelen. Wellicht nog meer is de economische waarde van grid edge-technologieën. Eerdere analyse door het World Economic Forum heeft geleid tot $ 3,3 biljoen aan netto economische waarde van de transformatie van elektriciteit in de komende 10 jaar – toenemende betrouwbaarheid, veerkracht, efficiëntie en activagebruik van het totale systeem; vermindering van de CO2-uitstoot; nieuwe diensten voor klanten creëren; en het creëren van nieuwe banen.

Het Netwerkt Levert Door De Transformatie Veel Meer Elektriciteit

Met deze transformatie veranderen de ‘spelregels’. Samen evolueren de drie grid edge-trends de rol van het netwerk verder dan het leveren van elektriciteit. Het netwerk is hard op weg een platform te worden dat ook de waarde van gedistribueerde energiebronnen maximaliseert, meer aandelen haalt uit nieuwe distributieparadigma’s en het economische potentieel van retaildiensten. Verwacht ook nieuwe verdienmodellen te zien.Het is geen wonder dat we zo optimistisch zijn.Toch weten we dat een efficiënte overgang ook voor uitdagingen staat. Samenwerking levert concrete oplossingen en nieuwe oplossingen zullen ervoor zorgen dat ons elektriciteitssysteem inderdaad een betere toekomst heeft.

Spread the love